Perdre gens i sobreviure: quan menys és més en l’evolució dels éssers vius
«La pèrdua no és res més que canvi, i el canvi és un plaer de la naturalesa», diu la cita del filòsof i emperador Marc Aureli que obre l’article científic que revisa el fenomen de la pèrdua de gens i el seu impacte en l’evolució dels éssers vius. El treball, publicat a la revista Nature Review Genetics, està signat pels professors Ricard Albalat i Cristian Cañestro, del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona. Aquest article acaba de ser seleccionat com un dels treballs recomanats amb la menció d’interès docent en genètica i genòmica pel Faculty of 1000 Prime, un rànquing internacional que identifica i reavalua els millors articles sobre biologia i medicina amb el suport d’una comunitat científica de més de 10.000 acadèmics d’arreu del món.
Considerar la pèrdua d’un gen com una força evolutiva és una idea contraintuïtiva, ja que és més fàcil pensar que només quan guanyem alguna cosa —gens, en aquest cas— podem evolucionar. Però els autors del nou treball, que són membres del Grup de Recerca Evolució i Desenvolupament (EVO-DEVO) de la UB, reforcen la visió de la pèrdua gènica com un procés d’enorme potencial de canvi genètic i adaptació evolutiva.
LLegiu l’article citat a la notícia accedint a la revista Nature Review. Genetics a través del catàleg del CRAI de la UB.
Font de la notícia i notícia completa a UB-WEB
Filed under: Llegir més …
Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació
https://www.santako.com/perdre-gens-i-sobreviure-quan-menys-es-mes-en-levolucio-dels-essers-vius/General'La pèrdua no és res més que canvi, i el canvi és un plaer de la naturalesa», diu la cita del filòsof i emperador Marc Aureli que obre l'article científic que revisa el fenomen de la pèrdua de gens i el seu impacte en l'evolució dels éssers vius. El...Tedi RocaTedi Rocatedi.roca@gmail.comAdministratorSantako.com